Workshop om Dao De Jing

 Tid: Lørdag den 26. januar, kl. 14-17.

Sted: Karbech Mindful Life Center Næstved, Omøvej 6A, 4700 Næstved

Deltagerpris: 250 kr. Tilmelding sker ved at overføre beløbet via MobilePay til 23457169 (Tilføj kommentar: Dao)

Ændr dine tanker, ændr dit liv

Knud_2017_2--

I 2009 faldt jeg over en dvd med den amerikanske forfatter Wayne Dyer. Oversat til dansk lød titlen: Ændr dine tanker, ændr dit liv. Den opfordrede til en mere enkel livsførelse, hvor man opgav tilknytningen til det materielle, sit arbejde og sit omdømme. Det handlede dybest set om at turde give slip i sit eget ego og om at have tillid til, at der fra universets side bliver sørget for én. Det gælder om at  være eftergivende som vandet og gribe så lidt som muligt ind i naturens balance. Min nysgerrighed var vakt, for ordene konfronterede mig med mit eget overforbrug af materielle goder.

Stor var min overraskelse, da det gik op for mig, at ordene stammede fra en 2.500 år gammel kinesisk bog, Dao De Jing. Jeg anskaffede mig de oversættelser af bogen, jeg kunne få fat i og konstaterede, at de alle var forskellige, selvom de alle gjorde krav på at være forfattet af den samme person: Lao Tzu! Jeg var klar over, at hvis Dao skulle give mening for mig, var jeg nødt til at lave min egen gendigtning. I 2015 udgav jeg: Dao De Jing – Bogen om vejen og kraften.

Om workshoppen

Vi vil i løbet af workshoppen tage fat i udvalgte emner fra bogen og undersøge, om det reelt er muligt at leve Dao. Her er nogle eksempler:

  • De fleste af os lever et hverdagsliv opfyldt af ønsker. Men hvordan ville dit liv være, hvis du var helt uden ønsker?

  • Mange søger indflydelse og nyder at ’hvile på laurbærrene’. Men hvordan ville det føles, hvis du kunne give næring uden at besidde og trække dig tilbage, når arbejdet var udført?

  • Alle griber vi ind og ødelægger derved. Men hvordan ville det være, hvis vi alle handlede uden at stræbe og håndterede det vanskelige, mens det var enkelt?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *